15.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 9, 2024

Am aflat alianțele din CL și CJ: numele viceprimarilor și ale vicepreședinților de județ. PSD se aliază cu Chirica, USR negociază în secret cu Alexe

S-au complicat calculele pentru o majoritate în Consiliul Local Iași. Starea de incompatibilitate a lui Florin Roșu, manager la „Infecțioase” și ales local pe lista USR-PMP, l-a determinat să opteze pentru funcția de șef de spital.

Chiar dacă era pe lista Dreapta Unită, Roșu ar fi urmat să aducă votul de „aur” pentru alianța PNL – PSD din Consiliul Local. 7 voturi PNL + 6 voturi PSD + Roșu ar fi însemnat 14 din 27.

În condițiile actuale, ca să-și asigure majoritatea, primarul Mihai Chirica are trei opțiuni: să aducă AUR la masa discuțiilor, să o cheme pe Cosette Chichirău sau să „extragă” un consilier de la USR, pe modelul Baciu și Timofciuc din trecut.

Altă miză, cele două posturi de viceprimar: unul pare acontat de Daniel Juravle (PNL) după o luptă internă „la sânge” cu Andrei Apreotesei, un al doilea ar reveni PSD.

Fostul lider municipal Bogdan Balanișcu a renunțat la mandat și, oricum, nu era agreat de Chirica, situație în care Mihai Gavril și Marian Dalban devin pretendenții principali.

Calcule extrem de interesante și la Consiliul Județean, președintele Costel Alexe va continua în formula actuală, cu vicepreședinții Afloarei și Dangă. Primul va renunța la deputație, deși va fi ales 100%, pentru ca, după plecarea lui Alexandru Muraru la Bruxelles, locul 5, Costel Dolachi, fost subprefect, să devină deputat.

CONTINUARE PE REPORTERIS

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70