11.9 C
Paşcani
luni, octombrie 7, 2024

Planuri pentru dezvoltarea economică a Pașcaniului

Odată cu revizuirea Planului Urbanistic General al Pașcaniului, proiect aflat în derulare, ar urma să fie stabilite și principalele zone de dezvoltare urbanistică dar și economică ale municipiului precum și infrastructura necesară. Documentul ar urmă să fie finalizat în maxim un an de zile, dar pentru realizarea lui vor avea loc mai multe consultări publice. O primă întâlnire a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Primăria Pașcani, între edilul municipiului și câțiva oameni de afaceri.

A fost prezentată situația economică a municipiului precum și proiectele avute în vedere de Primărie, cu impact și asupra dezvoltării mediului de afaceri.

De asemenea reprezentanții societăților au fost întrebați despre planurilor lor de dezvoltare și de sprijinul de care au nevoie din partea administrației locale.

La discuții a participat și deputatul PNL Sorin Nacuță. El susține că municipalitatea are în vedere, în principal, amenajarea unui centrul intermodal de marfă dar și a unui parc industrial având în vedere nodul de intersecție a celor două autostrăzi a7 și A8 în apropiere de Pașcani precum și modernizarea pasajului Peștișorul și a drumului național DN 28A.

Întâlnirea cu oamenii de afaceri nu a fost anunțată în prealabil, iar presa nu a fost invitată la dezbateri.
Inițial, primarul municipiului, Marius Pintilie susținea că propunerile pentru noile zone de dezvoltare economică și pentru locuit ar urmă să fie făcute de către specialiști, nu de administrația locală.
Acum,  au început astfel de consultări în urmă cărora va rezulta o variantă de actualizare a PUG ului care va fi supusă dezbaterii publice.  Menționăm că pentru realizarea noului PUG al Pașcaniului, Primăria va achita aproape un milion de lei, inclus TVA. din fonduri europene.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70