17.4 C
Paşcani
luni, octombrie 7, 2024

Gala Donatorilor de Sânge la Pașcani, reprogramată pentru 25 octombrie

Gala Donatorilor de Sânge ce va avea loc în municipiul Pașcani a fost reprogramată pentru data de 25 octombrie. Evenimentul este organizat de Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Iași, Primăria Pașcani și Direcția de Sănătate Publică Iași.

Momentan nu a fost anunțată locația acestui eveniment, însă cel mai probabil, ar urma să fie organizat în sala de spectacole din cadrul Primăriei Pașcani. Potrivit organizatorilor, vor fi premiați 50 de donatori constanți din zona municipiului, evidențiind astfel importanța vitală a acestui act altruist pentru comunitate.

Prin acest eveniment, se dorește nu doar premierea donatorilor fideli, ci și creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la necesitatea constantă de donatori de sânge și impactul pozitiv pe care aceștia îl au asupra sistemului medical și a vieților pacienților.

Coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași, Marius Benchea a precizat că a intrat în posesia cheii și a tuturor documentelor pentru centrul de recoltare a sângelui de la Pașcani , la care se lucrează de ani de zile. Ar mai fi nevoie de donații pentru a rezolva anumite chestiuni la acest proiect, iar în maxim trei luni speră să fie deschis.

De precizat este faptul că lucrările de amenajare executate până acum au fost făcute tot cu bani strânși din donații, fără nici un leu de la bugetul local

Menționăm că anual, mii de donatori din zona Pașcani fac naveta la Iași pe motiv că nu există un astfel de centru deschis în municipiu. Ei primesc tichete alimentare în valoare de 250 de lei și câte o zi liberă.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70