17.4 C
Paşcani
luni, octombrie 7, 2024

Cursă pentru viață: pompierii aleargă pentru Ștefania

Pompierii militari din județ aleargă marți, 8 octombrie, pentru a susține un caz umanitar. Este vorba despre un copil, Ștefania, care în urma unei operații de apendicită a fost diagnosticată cu un cancer la colon, operat. Cursa va începe de dimineață, de la Cotnari și se va finaliza la Institutul Regional de Oncologie Iași.

Inițiativa aparține pompierului Sandu Plăcintă, care împreună cu alți colegi vor alerga prin Târgu Frumos, Podu Iloaiei și Iași pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la acest caz.

Pentru a putea aduce, împreună, o speranță de mai bine și pentru a o sprijini pe Ștefania puteți fi alături de inițiativa pompierilor, fie alergând alături de ei, fie donând în contul fetiței.

 

Mai multe informații despre acest caz și contul bancar în care se pot face donații, găsiti în rândurile de mai jos:

Pompierii militari au fost și sunt mereu aproape de cetățeni și își vor continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor, a animalelor și a bunurilor materiale ale populației.

Iniţiativa a venit de la colegul nostru, soldatul Sandu Plăcintă, după ce a ascultat povestea de viață al unui copil, Ștefania, care, în urma unei operații de apendicită a fost diagnosticată cu un cancer la colon, operat.

”Ştefania spunea că totul a început cu o durere abdominală insuportabilă, care a ignorat simptomele timp de câteva zile, crezând ca nu poate fi nimic grav. În aprilie 2023 a fost operată de apendicită, iar după o săptămâna de la operația de apendicită a fost nevoită să revină la spital, cu dureri accentuate, iar după alte investigații a fost diagnosticată cu, cancer la colon, tumora fiind malignă, ganglioni limfatici ai axilei și membrului superior. În luna iunie 2023 a fost operată, având mai multe complicaţii, fiind sub tratament medical şi astăzi”

Sandu a propus să alerge pe data de 8 octombrie, 62 de km, de la Cotnari la Institutul Regional de Oncologie Iași alături de alţi colegi: soldat Buhăianu Ionuț, soldat Nechifor Cătălin, soldat Bejinaru Vlad; alergători de traseu parțial: plutonier adjutant Buzduga Florin, plutonier adjutant Huțanu Cătălin, plutonier adjutant Ivan Mihai, plutonier Zelenițchi Andrei, plutonier Iacob Cătălin, plutonier Obreja Andrei, soldat Popovici Leonard, cât și mama lui Sandu – care a trecut print-o situație asemănătoare.

Asistența medicală este asigurată de către ISU Iași pe durata traseului din localitatea Cotnari –oraș Târgu Frumos – DN28 – Podu Iloaiei – DN28 – șoseaua Păcurari – strada Toma Cozma – bulevardul Carol I – strada Oastei – strada Sărărie – strada Lascăr Catargi – IRO Iași, spre siguranța acestora.

Pentru a putea aduce, împreună, o speranță de mai bine și pentru a o sprijini pe Ștefania puteți fi alături de noi:

  • ⁠ ⁠să vii să alergi alături de Sandu și colegi pe o distanță la alegere din tot parcursul traseului;
  • ⁠ ⁠să susții financiar cauza printr-o donație în contul atașat al cărui beneficiar este Ișfan Andrada Ștefania – IBAN: RO03BRDE380SV54426023800;
  • ⁠ ⁠să ajuți prin promovare acest eveniment astfel încât să ajungă la cât mai mulți oameni care doresc să ajute și ei la rândul lor.

Împreună, suntem mai puternici!

Te așteptăm să te alături campaniei #ÎmpreunăMaiPuternici!

Audacia et Devotio! Mans sana in corpore sano!

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70