20.8 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ansamblul Mon Jardin din Copou merge mai departe: „Niciun risc de faliment, cumpărătorii au încredere în proiect”

Acționariatul LCA Construct a luat decizia, împreună cu expertul judiciar Daniel Moraru, de a duce la bun sfârșit proiectul imobiliar Mon Jardin din Copou. Format din 150 de apartamente, cu parcări subterane pe două niveluri, Mon Jardin este unul dintre cele mai tentante proiecte din Iași în privința raportului preț-calitate.
Amplasat în cea mai râvnită zonă a Iașului, pe Aleea Sadoveanu, cu o panoramă superbă a orașului, Mon Jardin este unul dintre cele mai ofertate proiecte imobiliare la nivel local.

Decizia luată în urma ultimei ședințe de reorganizare a fost de a nu a da curs ofertelor de cumpărare a întregului proiect, acestea fiind considerate subevaluate. Administratorul judiciar Capital Insolv și-a arătat încrederea în continuarea investiției și în ajungerea la un rezultat financiar foarte bun, conform estimărilor rezonabile din piața reală.

Mon Jardin este evaluat în acest moment la 9 milioane de euro. „Numai terenul este evaluat la 500 de euro/mp, conform grilei întocmite independent și profesionist. Proiectul se întinde pe 8.000 mp. Nu am dus lipsă de oferte pentru întregul ansamblu, dar prețurile au fost mult sub așteptări, opinie împărtășită de expertul judiciar”, a precizat administratorul LCA Construct, Lucian Caras.

Astfel că decizia, pe baza unei analize complexe, este de a continua demersurile în vederea primii vizei de legalitate din partea secretarului Consiliului Local, Denisa Ionașcu. „Suntem încrezători că vom depăși obstacolul birocratic care ne ține blocați. Cu răbdare vom obține ceea ce ne dorim”, a mai spus Lucian Caras. Amintim că proiectul Mon Jardin a fost blocat de peste doi ani de solicitarea unui acord de servitute pe strada de acces, o cerință care în PUZ era îndeplinită. Cu vânzările oprite, LCA Construct a cerut insolvența.

 

CONTINUARE PE REPORTERIS.RO

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70