20.4 C
Paşcani
vineri, octombrie 4, 2024

Perioada de dezinsecție în municipiul Pașcani se prelungește din cauza vremii, pentru perioada 7-20 octombrie

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. PASCANI,  cu sediul in Municipiul Pascani, str. Moldovei nr.21, jud.Iasi, in calitate de operator al serviciului public de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, conform Contractului de delegare a serviciului public nr.13280/2020,  si a Ordinului de incepere a prestarii serviciului de DDD nr.11468/08.05.2024, aduce la cunostinta publica ca,  din cauze obiective – conditii meteo nefavorabile aplicarii tratamentului (vant, temperaturi scazute, instabilitate atmosferica), se prelungeste perioada de desfasurare a activitatii de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Pascani –  ETAPA V (stabilita initial prin Anuntul de interes public nr. 2056/23.09.2024 publicat in mass media si pe site-ul societatii),  programata pentru intervalul  29.09.2024 – 06.10.2024.

Activitatea  de dezinsectie este reprogramata pentru perioada 07.10.2024 – 20.10.2024,  in intervalul orar 22,00 – 05,00, urmand a fi comunicate  zilele  exacte in care se efectueaza dezinsectia.

Masura a fost dispusa pentru ca tratamentul contra tantarilor si a altor insecte  generatoare de disconfort sa aiba eficienta maxima.

Facem precizarea ca,  in conformitate cu prevederile art. 82, alin.(2) din Ordinul 119/2014, privind aprobarea normelor de igiena  si sanatate publica  privind mediul de viata al populatiei, cu modificari si completari ulterioare : “Cetatenii cu gospodarii individuale  si asociatiile de locatari au obligatia de a asigura  combaterea  si stingerea  focarelor de artropode  si rozatoare  vectoare de maladii transmisibile  si/sau generatoare de disconfort din gospodaria  proprie  sau din  spatiile pe care le detin.

Rugam cetatenii ca, in zilele in care se vor efectua activitati de dezinsectie, sa evite deplasarile in intervalul orar sus mentionat, să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor,  sa tina ferestrele  inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie si sa acorde o atentie sporita  supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, trebuie sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar, societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD este absolvita de orice responsabilitate.

In situatia in care, intervin modificari asupra perioadei de desfasurare a activitatii  sau a intervalului orar,  societatea va reveni cu amanunte.

 

CLP ECOSERV SRL

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70