20.8 C
Paşcani
joi, octombrie 3, 2024

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legislativ privind instituirea anului 2025 drept ”Anul Naţional al Copilului”

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, proiectul legislativ privind instituirea anului 2025 drept „Anul Naţional al Copilului”. Legea prevede organizarea de manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaţionale, culturale şi civice ale copiilor, precum şi alocarea de fonduri specifice pentru susţinerea acestor iniţiative şi prioritizarea investiţiilor în infrastructura destinată copiilor.

Ministerul Familiei afirmă că ”România a avansat mult în ultimele decenii în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copilului, dar inechitatea este în continuare o realitate la nivelul societăţii româneşti.

”Avem copii în ţara noastră care se află în risc de excluziune socială sau sărăcie. La nivelul UE, peste 19 milioane de copii se află în situaţii similare. Deşi există legislaţie naţională specifică, o strategie clară şi un plan de acţiune denumit Garanţia Europeană pentru Copii la nivelul tuturor Statelor Membre UE, prin adoptarea Legii privind instituirea Anului Naţional al Copilului, România face un pas în plus şi dă un semnal important că prioritizează proiectele, investiţiile şi această cultură care are la centrul său cea mai importantă comoară a unei ţări – copiii”, precizează ministerul.

Continuarea pe news.ro

Alte articole

Festivalul Național de Științe, la Pașcani și Târgu Frumos – FOTO

Piațeta Primăriei Pașcani a găzduit joi, 3 octombrie, timp...

Legislativul local, ultima sedință pentru ștergerea unor datorii

Ultima ședință a actualului legislativ al municipiului Pașcani a...

Ceremonie militară în cimitirul eroilor din Deleni – VIDEO

Cinste si onoare, eroilor care au platit cu viata,...

”Dascăli de vocație” (P)

Comunicat: Organizația Femeilor Social Democrate a județului Iași, în...
Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70