13.3 C
Paşcani
marți, octombrie 1, 2024

VIDEO – 70 de cupluri de aur premiate la Pașcani, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Marți, 1 octombrie, Primăria Pașcani a premiat 70 de familii care au împlinit în acest an jumătate de secol de la căsătorie din municipiu și cele cinci suburbii. Festivitatea a avut loc în sala de spectacole de la Primărie, iar în acest an a fost cea de-a XIV-a ediție.

În semn de recunoștință, trainicele familii au fost premiate de reprezentanții administrației locale cu diplome, flori și cu câte 500 de lei. Pe scenă, cuplurile au făcut și fotografii cu aleșii locali.

La final, sărbătoriții zilei au fost cinstiți cu cafea și apă.

Televiziunea locală BIT TV a transmis LIVE pe rețelele de socializare acest eveniment, iar filmarea poate fi revăzută și pe site-ul de știri, bittv.info.

În alte localități, astfel de festivități sunt organizate cu mai mult fast, cu spectacole folclorice și mese pregătite pentru a-i recompensa așa cum se cuvine pe cei care sunt un exemplu în societate.

De precizat este faptul că data organizării și anume, 1 octombrie, este special aleasă pentru acest eveniment, deoarece la nivel internațional este sărbătorită Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Potrivit unei statistici a Institutului Național de Sănătate Publică, până în anul 2030, pe glob, 1 din 6 oameni va avea 60 de ani sau peste. Până în anul 2050, populația lumii constând din persoane cu vârsta de 60 de ani și peste se va dubla (2,1 miliarde). Numărul persoanelor cu vârsta de 80 de ani sau peste este de așteptat să se tripleze între anii 2020 și 2050, ajungând la 426 de milioane.

Conform raportului stării de sănătate a populației din România, în țara noastră trăiesc peste 3,6 milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani.

 

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70