18.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Cererile pentru bursele de excelență, de merit și sociale pot fi depuse până pe 3 octombrie

Cererile pentru bursele de excelență, de merit pentru premii la concursuri și olimpiade și bursele sociale, în anul școlar 2024-2025, pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ până pe 3 octombrie, potrivit Metodologiei-cadru de acordare a burselor.

Bursele de merit și de reziliență sunt acordate pe baza mediei generale și nu necesită depunerea unei cereri. În primele 25 de zile de la începutul cursurilor, diriginții trebuie să propună elevii din clasele VI-XII pentru aceste burse, în timp ce elevii de clasa a V-a vor fi propuși în primele 15 zile ale lunii ianuarie. Cuantumul minim pentru aceste burse este de 450 de lei/lună pentru bursa de merit și 300 de lei/lună pentru bursa de reziliență.

Însă, pentru bursele de excelență, de merit pentru rezultatele obținute la competiții/concursuri școlare și extrașcolare și sociale trebuie depuse cereri în termen de 25 de zile calendaristice de la începutul cursurilor, conform Metodologiei-cadru de acordare a burselor.

Reamintim că în anul școlar 2024-2025 vor fi acordate următoarele tipuri de burse:

    • excelență olimpică I – între 925 și 3.700 lei/lună;
    • excelență olimpică II – 700 lei/lună;
    • bursă de merit – 450 lei/lună;
    • bursă de reziliență – 300 lei/lună;
    • bursă socială – 300 lei/lună;
    • bursă tehnologică – 300 lei/lună;
    • bursă pentru mamele minore – 700 lei/lună.

CITEȘTE ȘIUltimele noutăți despre bursele școlare care se vor da de luna aceasta. Va fi prag obligatoriu. Precizările ISJ Iași

Bursele de excelență olimpică I și II – criterii de acordare și acte necesare

Bursele de excelență olimpică sunt acordate elevilor cu rezultate la competițiile școlare internaționale și naționale, după cum urmează:

  • Bursa de excelență olimpică I – pentru elevii cu premiile I, II, III sau mențiune ori medalii asimilate acestor distincții la olimpiade școlare internaționale sau competiții sportive internaționale recunoscute de Ministerul Educației, la Jocurile Olimpice, Jocurile Paralimpice, Jocurile Olimpice de Tineret;
  • Bursa de excelență olimpică II – pentru cei care au obținut premiile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educației.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70