11.9 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Sesiune de instruire anticorupţie cu personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași

Ofițerii de prevenire ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, au desfăşurat miercuri, 18 septembrie 2024, o activitate de instruire anticorupție cu personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Activitatea a urmărit abordarea unor subiecte de interes ridicat pentru angajații Inspectoratului de Jandarmi Județean Iaşi, precum elemente de etică, factori de risc și factori de protecție, infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate faptelor de corupție, prevenirea corupției în contextul elementelor de influență socială (a grupului, a autorității, a familiei și cunoscuților, a societății), studiu de caz și exemple memorabile.

În egală măsură, participanții și-au exersat abilitățile de identificare și gestionare a riscurilor specifice domeniului de competență. Aceștia au fost instruiți atât din punctul de vedere al atitudinilor, cât și în ceea ce privește reacțiile corecte în fața unor fapte de corupție, mai ales din perspectiva prevenirii situațiilor de corupție prin modelarea contextelor specifice.

Întreaga sesiune de instruire s-a desfășurat sub semnul dialogului și a generat discuții constructive și clarificatoare pe teme din domeniul de prevenire a corupției și promovare a comportamentului integru.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE IAȘI

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70