12.4 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Transport gratuit pentru elevii pășcăneni. Operatorul local eliberează abonamente

Odată cu reînceperea noului an școlar, societatea locală de transport public în municipiul Pașcani eliberează abonamente gratuite pentru elevii din oraș și suburbii. Cei interesați trebuie să meargă la sediul operatorului de pe strada Moldovei (fostul sediu RAGCL), vis-a-vis de supermarketul Kaufland pentru a depune mai multe documente.

Este vorba despre o cerere insotita de o copie dupa actul de identitate (certificatul de nastere sau cartea de identitate), o fotografie si carnetul de elev eliberat de institutia de invatamant. Până acum au fost depuse 260 de cereri, iar media lunară din anii trecuti este de circa 400.

În prezent, elevii sau părinții acestora, trebuie să vizeze lună de legitimația de călătorie, situație incomodă pentru beneficiari. Conducerea societății speră ca acest lucru să fie eliminat în perioada următoare.

Precizam ca vor beneficia de transport gratuit elevii care fac naveta din suburbiile Lunca, Blagesti, Gastesti, Bosteni si Sodomeni, iar cheltuielile urmează să fie decontate de la bugetul local.

De asemenea, mai beneficiaza de gratuitate pe transportul public local veteranii de razboi, deportatii politic precum si persoanele cu handicap si insotitorii acestora, in baza documentelor inaintate de Asistența Sociala din cadrul Primariei. Operatorul local de transport elibereaza si abonamente contra cost. De exemplu, pentru o săptămână, pe un traseu costă 47 de lei, pentru o lună pe un traseu 180 lei, iar un abonament pentru toate traseele costă 427 de lei. Pretul unui bilet este de 4 lei pe calatorie.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70