17.5 C
Paşcani
joi, septembrie 19, 2024

Deputatul Năcuță: Ministrul Sebastian Burduja a promovat astăzi o Hotărâre de Guvern pentru finalizarea Proiectului ,,Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret (P)

Ministrul Sebastian Burduja a promovat astăzi o Hotărâre de Guvern pentru finalizarea Proiectului ,,Amenajarea Hidroenergetică Pașcani pe râul Siret”.Hotărârea vine după ce Ministrul Sebastian Burduja a alocat 29 milioane de lei, în Bugetul de stat pe 2024, pentru declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul acestor lucrări de utilitate publică, de interes național.

Proiectul ,,Amenajarea Hidroenergetică Pașcani” a fost reluat în urma demersurilor susținute de mine, în calitate de parlamentar PNL de Iași, de colegul deputat Alexandru Muraru, de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe și Secretarul general adjunct al Guvernului, Lucian Rusu. Tot la invitația noastră, Ministrul Sebastian Burduja a vizitat anul trecut șantierul, a stabilit cu Hidroelectrica graficul de lucrărilor, a promis că va rezolva situația exproprierii celor peste 2300 de hectare și va aloca sumele necesare, pentru prima dată după foarte mulți ani.

Lucrările sunt executate în proporție de peste 80%, statul român investind până în prezent peste 400 de milioane de lei.
Acest efort este și unul simbolic, demonstrând că statul român poate finaliza obiectivele de investiții începute înainte de 1989.
Termenul de finalizare a lucrărilor și punere în funcțiune este trimestrul 2 din 2026, proiectul fiind în graficul stabilit.

Hotărârea de Guvern și Anexele cu listele imobilelor expropriate pot fi consultate accesând proiectele Guvernului din 11.09.2024, la următorul link:
https://sgg.gov.ro/1/proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-09-09-2024-2/ ”

SORIN NĂCUȚĂ, deputat PNL Iași

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70