12.4 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

A inceput calvarul. Iasul, bulversat din prima zi de scoala. Primaria, marea repetenta a proiectelor de infrastructura rutiera

A revenit haosul pe strazile Iasului, chiar din prima zi de scoala. Desi unele unitati de invatamant si-au decalat festivitatile de deschidere, s-a circulat bara la bara in majoritatea zonelor din oras. Zona Cantemir a fost blocata dimineata de parintii care isi duceau copiii la Titu Maiorescu. De asemenea, s-a blocat de masini Bvd. Independentei.

In Podu Ros, 3 masini s-au ciocnit pe partea de coborare a podului Nicolina iar Copoul a fost blocat dupa un accident rutier. Lucrarile din Bucium si Poitiers au creat ambuteiaje. De asemenea, dupa o vara ceva mai lejera a reaparut nesfarsita coloana de masini din capat CUG pana in Nicolina.

De maine, incepe cu adevarat calvarul. Traficul se va desfasura doar pe 2 benzi pe podul Selgros, iar in zona Platoului Insorit, noile proiecte rezidentiale au aglomerat si mai mult traficul dinspre Miroslava.

A mai trecut un an iar Primaria nu a reusit sa rezolve intersectia din Belvedere, unde frecvent se produc ambuteiaje. In lipsa proiectelor de infrastructura, municipalitatea raspunde cu echipajele de politisti locali care vor reveni in principalele intersectii.

In timp ce alte orase din tara au cautat solutii pentru problema traficului, prin constructia de pasaje, poduri si centuri ocolitoare, Mihai Chirica asteapta interventia statului, ca oamenii sa nu mai poate inmatricula masini sub euro 4.

“După perioada asta electorală care sper să se termine odată, sper că statul va înțelege că trebuie să luăm taurul de coarne. Trebuie să punem interdicția înmatriculării vehiculelor sub Euro 4. Eu aș trece deja la euro cinci, pentru că Europa deja se gândește la electric peste tot, introducerea de impozitări suplimentare pentru vehicule poluante funcție de nivelul de poluare, imposibilitatea înmatriculării de aceeași familie celei de-a treia și a patra mașini”, a spus Mihai Chrica la Radio Hit.

Continuarea pe TELE M

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70