12.4 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Inventar pentru străzile periculoase, fără trotuare

Administrația locală din Pașcani are de gând să inventarieze drumurile fără trotuare din zona urbană și mai ales din cele cinci suburbii ale municipiului. În acest sens, ar urma să fie constituită o comisie care să facă o radiografie a acestor drumuri dar și o prioritizare a lor în vederea realizării unor investiții.

De asemenea, comisia ar trebui să vină și cu propuneri concrete pentru diminuarea riscului pietonilor care circulă pe stradă, din cauza lipsei trotuarelor.

Deocamdată, nu se știe care au fost motivele pentru care Primăria a pus acest subiect pe ordinea de zi a comisiei de circulație întrunită în ședință marți, 3 septembrie, a.c.

Viceprimarul, Cristian Rățoi, președintele comisiei a spus că străzile fără trotuare mai ales cele din suburbii, prevăzute cu șanțuri de scurgere ar trebui amenajate pentru pietoni cu zone de acces, peste rigole, dar deocamdată nu sunt bani.

În același context, reprezentații Poliției au atras atenția că și în zona urbană sunt străzi periculoase fără trotuare, unde pietonii sunt nevoiți să circule printre mașini. Un exemplu, în acest sens este strada de la Spitalul CF înspre cofetăria Trandafirul, cu sens unic, care asigură circulația mașinilor înspre Eugen Stamate. Practic, mașinile în număr din ce în ce mai mare, după instituirea sensului unic circulă printre blocuri, aceeași cale de acces fiind folosită și de către locuitorii din zonă sau copiii care sunt la joacă.

Menționăm că în acest an, Primăria Pașcani nu a asfaltat nici o stradă. Au fost făcute reparații pe strada Ion Creangă din Boșteni.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70