18.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Alba-neagra cu garajele de lângă DEDEMAN. Un nou raport cu construcțiile ilegale

Primarul municipiului Pașcani spune lucruri cu un puternic impact emoțional uneori pe postările de pe TIKTOK iar când reacțiile publicului sunt din ce in ce mai multe și critice, edilul încearcă să le pondereze. Cel mai recent exemplu este cu privire la situația garajelor și caselor din apropierea magazinului Dedeman.

 

În urma unei solicitări din partea conducerii magazinului, primarul Marius Pintilie a anunțat zilele trecute că la solicitarea lui, Poliția Locală va verifica actele de proprietate ale construcțiilor mai sus menționate și că deținătorii trebuie să se prezinte cu documentele la sediul Poliției.

 

Reacțiile au fost pe măsură, peste 500 de mesaje de nemulțumire, în câteva zile, în principal că astfel de documente ar trebui să fie disponibile fix la primărie. În urma acestor reacții, în conferința săptămânale de presă, primarul a spus că nu s-a referit la garaje și la case, ci la amenajările anexă dintre acestea și gardul de la Dedeman.

 

Edilul a mai spus că poliția urmează să facă un raport după verificare acestor construcții, după care ar urma să fie luate măsurile legale pentru fiecare caz în parte. Primarul spune că acolo unde se poate intra în legalitate îi va sprijini pe pășcăneni să o facă iar unde nu permite legea construcțiile vor fi demolate.

 

Totuși edilul a subliniat că nu are în intenție să dărâme garajele cetățenilor.

 

La Primăria Pașcani mai există un raport realizat încă din 2010, revizuit pe parcursul timpului și depus în 2019 tot cu privire la câteva zeci de construcții ilegale pe domeniul public. În acel raport figurează și societatea primarului cu câteva suprafețe de teren din domeniul public ocupate ilegal, fără contracte și fără plată. Întrebat ce s-a întâmplat cu acel raport, primarul a evitat să răspundă.

 

Menționăm că în zona respectivă ar fi vorba de 60 de garaje și zece case de pe străzile Calea Iașului si Musatinii. Primarul a cerut politistilor din subordine sa verifice actele proprietarilor in urma unei reclamații trimisa de reprezentanții Dedeman. In document se arata ca in vecinătatea magazinului Dedeman  au fost amenajate diferite anexe, prea aproape de gardul care se construiește si ca  apele pluviale se scurg de pe garaje in curtea supermarketului.

 

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70