13 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Gala Donatorilor de sânge la Pașcani. Primăria nu știe

Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași organizează la Pașcani Gala Donatorului de Sânge, ediția I. Evenimentul este programat pe 4 octombrie a.c., într-o locație care urmează să fie stabilită și anunțată ulterior. Conform unui comunicat de presă, reiese că în cadrul acestui eveniment ar urma sa fie premiați 50 de donatori constanți de sânge, conform datelor furnizate de Centrul Regional de Transfuzii Iași.

Întrebat de acest eveniment, edilul municipiului a spus că nu știe, că nu a fost informat.

Întrebat dacă a mai făcut ceva pentru deschiderea centrului de recoltare a sângelui de la Pașcani, primarul a spus că nu.

 

Menționăm că Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași va începe pe data de 9 septembrie tot la Pașcani un curs pentru acordarea primului ajutor la care s-au înscris peste 50 de persoane. Cursul urmează să aibă loc fix în locația amenajată de asociație pentru centrul de recoltare a sângelui.

Marius Benchea șeful asociației spune că totodată va fi lansată și o campanie de strângere de fonduri pentru problemele care nu au fost rezolvate de către Primăria Pașcani, proprietarul spațiului dat spre folosință.

 

Lucrările de amenajare executate până acum au fost făcute tot cu bani strânși din donații, fără nici un leu de la bugetul local.

 

Menționăm că anual, mii de donatori din zona Pașcani fac naveta la Iași pe motiv că nu există un astfel de centru deschis în municipiu. Ei primesc tichete alimentare în valoare de 250 de lei și câte o zi liberă.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70