13 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Informații confuze privind relocarea elevilor de la școlile în renovare

Noi informații în legătură cu elevii școlilor din Pașcani care au intrat în reabilitare. Primăria municipiului precizează că aceștia vor începe școala odată cu ceilalți elevi chiar dacă sunt dificultăți și încă nu au fost găsite soluții certe pentru relocarea lor. Reprezentanții primăriei au susținut în conferința de presă că o parte din elevii de la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga vor rămâne în aceeași clădire, cei care au clasele la etaj.

Elevii claselor step-by-step ar urma să fie mutați în noua grădiniță construită lângă Parchet. Aici va fi folosit deocamdată mobilierul vechi care va fi mutat din școală urmând să fie înlocuit cu altul nou până la 15 octombrie. Clădirea nu are deocamdată avizul ISU de funcționare.

De asemenea, alte cinci clase ar urma să fie mutate la Școala Iordache Cantacuzino. În ceea ce privește elevii Liceului Teoretic Miron Costin ei vor urma să invețe până la jumătatea lunii octombrie în trei schimburi și cu ore mai scurt de 40 de minute. Apoi, ar urma să fie mutați la școala din Fântânele după ce va fi eliberată de copii de la grădiniță care se vor întoarce în sălile de clasă care tocmai au fost renovate.

Și aici la grădinița recent renovată se așteaptă finalizarea recepției și avizul ISU.

Precizările au fost făcute în cadrul conferinței săptămânale de presă.

În același context, primarul municipiului a spus că până la urmă conducerile unităților de învățământ ar urma să îsi asume responsabilitatea găsirii unei soluții. Precizările au fost făcute în contextul în care Ministerul Educației nu este de acord cu scurtarea orelor și organizarea programului școlar în trei schimburi.

Subiectul a fost discutat și în cadrul ședinței Consiliului Local Pașcani. Consilierii din opoziție au încercat să afle mai multe detalii dar primarul nu a răspuns la întrebări. De asemenea, consilierii din opoziție consideră că de această situație ar fi vinovat chiar primarul Marius Pintilie, pe motiv că ar fi întârziat procedurile de recepție și cele pentru autorizare.

În această situație se află circa 900 de elevi de la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga și Liceul Teoretic Miron Costin.

Menționăm că săptămâna viitoare au fost anunțate două ședințe extraordinare în cadrul cărora vor fi supuse aprobării proiecte de preluare a grădinței noi construite și predare a clădire spre administrare unei unități de învățământ.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70