19.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Primarul Pintilie „ciuruit” cu mesaje critice privind garajele de lângă Dedeman

Sute de comentarii critice la adresa administrației locale privind demersurile de verificare a actelor pentru garajele si casele din vecinatatea magazinului Dedeman, de pe strada Grădiniței. Pășcănenii nemultumiți au reactionat în număr mare la postarea video a primarului, Marius Pintilie.

Din mesaje reiese că primaria ar trebui sa aiba astfel de documente în arhivă și să le folosească dacă au nevoie de informații, nu să îi someze pe proprietarii construcțiilor să se prezinte cu documentele la Poliția Locală.

În comentarii, cetățenii îl critică pe edil pe motiv că ar favoriza magazinul DEDEMAN în defavoarea celor care au garaje și case construite de zeci de ani acolo.

Mai mult, unii dintre pășcănenii nemulțumiți i-au adresat primarului cuvinte jignitoare și chiar amenințări. În total, s-au adunat aproape 500 de mesaje pe pagina lui de politician de pe Facebook și circa 30 pe pagina primăriei.

Menționăm că primarul municipiului nu a răspuns la criticile cetățenilor și nici nu a adus explicații suplimentare.

De precizat este faptul că marți, 27 august, Marius Pintilie a postat pe pagina de Facebook un clip în care anunța faptul că zeci de proprietari de casa si garaje cu balcoane din cartierul Aerodrom Pașcani, din vecinătatea magazinului Dedeman sunt chemați la Poliția Locală cu actele doveditoare pentru construcții. Ei au primit somații in acest sens, la solicitarea primarului.

Anunțul a fost făcut fără a explica care sunt cauzele aceste acțiuni fără precedent. De asemenea nu se știe daca vor fi verificate doar contructiile aflate pe domeniul public- terenurile concesionate de la Primărie sau si cele de pe terenurile proprietarilor.

Conform unor surse neoficiale sunt vizate cca 60 de garaje si 10 case de pe străzile Calea Iașului si Musatinii. Primarul a cerut politistilor din subordine sa verifice actele proprietarilor in urma unei reclamații trimisa de reprezentanții Dedeman. In document se arata ca in vecinătatea magazinului Dedeman  au fost amenajate diferite anexe, prea aproape de gardul care se construiește si ca  apele pluviale se scurg de pe garaje in curtea supermarketului.

Daca in acest caz administratia  locală a acționat cu celeritate alte construcții ilegale sunt trecute cu vederea deși au fost edificate fără documente legale, pe domeniul public ocupat abuziv si fără contracte.

Într-un raport al Poliției Locale transmis Primăriei si Consiliului Local in anul 2019 se arata ca zeci de astfel de construcții trebuie daramante, prejudiciile aduse bugetului local trebuie recuperate iar terenurile  eliberate. Anul trecut situația a fost constatată si de inspectorii Curtii de Conturi dar pana in prezent Primăria nu a luat nici o măsură.  Primarul Marius Pintilie a dispus înființarea unei comisii speciale cu un mandat de 2 luni de zile pentru clarificarea situației, dar pana in prezent nu a fost publicat nici un raport. In adresa Poliției Locale se afla si una dintre societățile primarului, care a ocupat abuziv, fără contract si fără plata mai multe suprafețe de teren din domeniul public pentru extinderea unor magazine.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70