18.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Regulament pentru diminuarea traficului greu de pe strada Unirii – DOC

Încă un pas pentru diminuarea traficului greu de pe strada Unirii din Pașcani.

Comisia rutieră din municipiul Pașcani este convocată în ședintă marți, 3 septembrie, de la ora 9:00, la sediul Primariei pentru a aproba un regulament privind măsurile de limitare de tonaj.

În momentul de față, mașinile care depășesc 7,5 tone folosesc ca rută alternativă strada Unirii și traversează terenul agricol din spatele Kosaromului pentru a evita restricțiile de trafic de pe pasajul pestisorul. Situatia este de peste un an de zile iar din acest motiv au inceput să apară probleme la locuințe, iar strada este aproape distrusă.

 

Primăria Pașcani a solicitat de câteva ori aviz pentru a monta indicatoare de restricționare a mașinilor de tonaj, dar de fiecare dată documentația a fost respinsă din cauza unor greșeli privind amplasarea indicatoarelor, dar și din lipsa unor reguli clare.

 

Un astfel de document este pus acum pe masa membrilor comisiei pentru a fi avizat apoi va fi aprobat de Consiliul Local. În proiectul de regulament se arată că pe strada Unirii și Mihai Viteazu din suburbia Lunca nu vor putea circula mașini peste limita de tonaj, doar cele ale riveranilor. Restul mașinilor, mai ales, cele provenite din alte localități ar urma să ocolească municipiul pe căile alternative descrise în regulament.

În același document, se arată că Primăria trebuie să achiziționeze un echipament pentru eliberarea autorizațiilor de trafic și sunt prevăzute amenzi usturătoare.

Documentul poate fi citit AICI. 

 

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70