10.8 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Sunteți pregatiți pentru o nouă întrerupere a furnizării apei? În acestă seară, de la ora 20.00

Răbdarea pășcănenilor este pusă la grea încercare. După un weekend fără apă, ApaVital a anunțat o noua întrerupere a furnizării. Robinetele vor fi închise  de luni 26 august 2024, începând cu orele 20.00, până marți 27 august 2024  in jurul orei 05.00, conform unui comunicat al operatorului regional. Vor fi afectați atât locuitorii din oraș cât si cei din cele cinci suburbii ale municipiului. De acesta data întreruperea furnizării va fi făcută, nu in urma unei avarii ci pentru umplerea rezervoarelor. Reprezentanții ApaVital susțin ca din cauza consumului foarte mare din ultimile ore nivelul apei in rezervoare a scăzut pana la rezerva care trebuie sa fie păstrată pentru situații de urgenta.

„Dat fiind faptul că rezervele de apă din bazinele de înmagazinare sunt la un nivel foarte scăzut, furnizarea apei potabile va fi întreruptă începând din data 26.08.2024, ora 20.00, până în data de 27.08.2024, ora estimată 5.00, pentru refacerea rezervelor necesare asigurării consumului utilizatorilor din municipiul Pașcani și din suburbiile Boșteni, Lunca și Sodomeni.”

Si weekend -ul trecut a fost  greu de suportat pentru pășcaneni.  De sâmbătă după amiaza si pana duminică seara a fost întreruptă furnizarea apei, în urma unei noi avarii la conducta de aducțiune, in zona Hanu Ancutei.  Este a treia avarie pe aceeași conductă, într-o perioada scurta de timp: pe 16, 23 si 24 august a.c. Reprezentanții ApaVital susțin ca principalele cauze ar fi modul cum au fost făcute lucrările pentru realizarea aducțiunii de apă. au durat 14 ani de zile iar țevile din fibra de sticla au fost puse pe prundiș nu pe nisip. Mai mult unele dintre țevi au fost îngropate deja cu fisuri după ce au fost manevrate cu excavatorul.

Primarul municipiului, Marius Pintilie spune ca va dispune realizarea unei expertize tehnice pe conducta de aducțiune pentru a se stabili cu exactitate cauzele defecțiunilor. Edilul susține ca singura soluție este realizarea unei noi conducte de aducțiune , de acesta data din Siret, investiție care va fi realizată in maxim un an si jumătate. Pâna atunci vor mai fi avarii iar cetățenii sunt îndemnați sa își facă rezerve de apă.

Consumul mediu zilnic de apa la Pașcani este de cca. 500 – 600 mc dar in ultima perioada a crescut la peste 800 mc, conform precizărilor ApaVital. Menționăm ca proiectarea  conductei de aducțiune a fost făcută in 1996 si a fost data spre exploatare in anul 2009 cu o perioada de amortizare de 20 ani.

……………………….

Comunicat:Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în perioada 26.08 – 27.08.2024, în municipiul Pașcani și suburbiile Sodomeni, Lunca și Boșteni
Dat fiind faptul că rezervele de apă din bazinele de înmagazinare sunt la un nivel foarte scăzut, furnizarea apei potabile va fi întreruptă începând din data 26.08.2024, ora 20.00, până în data de 27.08.2024, ora estimată 5.00, pentru refacerea rezervelor necesare asigurării consumului utilizatorilor din municipiul Pașcani și din suburbiile Boșteni, Lunca și Sodomeni.

La reluarea furnizării apei, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. Dacă situația persistă, sunați la APAVITAL S.A., iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, APAVITAL S.A. Iași recomandă utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Pentru informații suplimentare și sesizări, utilizatorii pot suna la Centrul de Contact APAVITAL S.A., telefon 0232.969.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

APAVITAL

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70