17.5 C
Paşcani
joi, septembrie 19, 2024

Navetistă atacată de o haită de câini

O femeie din Pascani a fost atacata de o haita de caini dimineata in jurul orei 4 in timp ce mergea spre Gara. Incidentul a avut loc acum cateva zile pe strada Ceferistilor in zona Colegiului CF Unirea.

A scapat teafara dupa ce s-a cataract pe gardul scolii si a stat acolo cateva zeci de minute. Noroc de o femeie din zona care a intervenit cu o sticla cu apa pana cand animalelel fara stapan au plecat. Femeia povesteste ca a folosit si un spray cu piper, dar fara nici un efect. A sunat si la Politia Locala dar nimeni nu i-a sarit in ajutor pe motiv ca politistii locali ar fi fost ocupati cu alte cazuri. In schimb a fost certata de politisti pe motiv ca nu ar avea voie sa foloseasca astfel de substante. Victima, infirmieră la un spital din Iasi spune ca  a fost in pericol de a fi sfasiata de caini iar in urma acestui eveniment a pierdut trenul si a intarzaiat la serviciu.

 

In aceeasi interventie telefonica, victima critica admisnitratia locala pentru lipsa unor masuri pentru prinderea cainilor comunitari. Ea sustina ca municipalitatea ar trebui sa aloce mai multi bani pentru rezolvarea acestei probleme si pentru amenajarea unui padoc.

 

De cealalta parte, viceprimarul municipiului, Cristian Ratoi sustine ca haita de caini la care face referire reclamanta ar fi fost prinsa si dusa la padoc. Edilul spune ca activitatea este permanenta si ca de la inceputul anului si pana acum muncitorii Primariei ar fi prins si trimis la padoc 459 de caini, desi pe strazi situatia pare neschimbata.

 

Ratoi crede ca numarul tot mai mare al animalelor fara stapan s-ar datora administratiilor locale din imprejurimi care ar avea contracte fictive de colectare a cainilor cu diferite firme din tara si ca in realitatea cainii sunt adusi cu masinile la periferia Pascaniului.

Mentionam ca in acesta perioada caniculara cainii fara stapan ajung in numar tot mai mare pe strazile municipiului, inclusiv in suburbii, pentru hrana dar mai ales pentru apa.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70