20.7 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Începe distribuirea recalculării pensiilor: 151.000 ieșeni vizați. Ce se întâmplă dacă nu ești acasă când vine poștașul cu decizia?

Aproximativ 151.000 de pensionari din județul Iași vor beneficia de recalcularea pensiilor începând de luna viitoare, iar plățile vor fi efectuate automat, indiferent dacă beneficiarul a intrat sau nu în posesia deciziei de recalculare a pensiei. Poșta Română va distribui aceste decizii între 16 și 30 august, iar pensionarii sunt sfătuiți să fie acasă pentru a le primi.

Chiar dacă recalcularea ar putea duce la sume mai mici, pensionarii nu vor pierde veniturile actuale. Casa Județeană de Pensii Iași a încheiat procesarea plăților pentru luna septembrie. Casa Națională de Pensii Publice avertizează pensionarii cu privire la posibile mesaje înșelătoare prin care se solicită date bancare. Pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, activitatea poștală va fi suspendată.

 

Documentele vor începe să fie distribuite de poștași de vineri

Pensionarii nu trebuie să meargă zilele acestea la Casa de Pensii pentru a ridica deciziile de recalculare a pensiilor. Documentele vor începe să fie distribuite de poștași la nivel național de vineri, 16 august, până pe 30 august, tot într-o vineri. Pensionarii trebuie să rămână acasă, așteptând ca factorul poștal să le aducă personal aceste documente, în caz contrar pot pierde ocazia de a primi aceste documente la timp, transmite Poșta Română. La nivelul județului Iași figurează 150.983 de pensionari care beneficiază de recalcularea drepturilor de pensie.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70