19.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

„Oamenii lui Pantazi”, interviu cu noua conducere PSD Pașcani pentru a ajunge în Consiliul Local 

Mandatele noilor consilieri locali de la PSD care ar urma sa facă parte din legislativul local următor, sunt puse sub semnul întrebării chiar de către noua  conducere a organizației. Este vorba despre Emilia Cosnita, Andrei Varlan si Sorin Olariu propuși pe lista, pe locuri eligibile de Dumitru Pantazi, fostul președinte al PSD Pașcani.

Imediat după alegerile din 9 iunie a.c. cei trei au primit de la Circumscriptia Electorală Pașcani un certificat doveditor din care reiese ca au fost aleși in funcția de consilieri locali,  la fel ca ceilalți 16 care vor face parte din viitorul legislativ local.

Documentul pare sa nu fie suficient pentru ca noua conducere a PSD Pașcani. Pentru a fi propuși pe lista de validare care urmează sa fie transmisă Judecătoriei Pașcani ei trebuie sa treacă si de un interviu care va avea loc la sfârșitul lunii august, susține Dragoș Ionescu președintele organizației locale.

Cei trei trebuie sa spună daca își mai doresc sau nu sa fie consilieri locali  si ce proiecte politice au in vedere in contextul in care cel care i-a propus pe lista nu a câștigat alegerile locale pentru Primăriei. Prin acest demers conducerea PSD Pașcani ar cauta soluții pentru validarea unor alți pesediști, mai cunoscuți, dar care nu au fost trecuți  pe locuri eligibile, conform unor surse neoficiale. Aceasta varianta este negata de noul presedinte.

Este vorba despre Gabriela Nedelcu aflată pe locul 8 si Leonard Ursu aflat pe locul 10 pe lista candidaților in contextul in care PSD Pașcani a obținut doar 7 mandate.  

Cel mai vizat dintre cei trei este consilierul Sorin Olariu adus înainte de alegeri de la PMP la PSD de Dumitru Pantazi. De asemenea  fostul lider al organziatiei aflat in capul listei de candidati nu s-ar fi hotărât daca va rămâne sau nu in funcția de consilier local. Lucrurile urmează sa fie clarificate pana la sfârșitul lunii august iar in luna octombrie noii consilieri vor depune jurământul. Precizările au fost făcute de noul președinte, in cadrul emisiunii Pulsul Zilei, la BIT TV. Cert este că nici unul dintre cei trei noi consilieri nu dorește sa renunțe la funcție. 

 

Noii consilieri locali sunt tratați diferit si cu precauție si pe canalele de comunicare ale PSD Pașcani. Nu au fost incluși in lista consilierilor si a celor din conducerea organizații locale de pe WhatsAPP si nici nu sunt invitați la ședințele de partid, pana când nu vor trece de interviu. 

  

In același context, președinte interimar al PSD Pașcani a spus ca noua echipa de consilieri social democrați vor face o opoziție constructivă si nu vor mai critica așa de des sau fără motive  actuala putere. Ionescu a spus ca toate proiectele de hotarare propuse spre aprobare de primarul municipiului vor fi analizate si discutate de PSD  in cadrul unor ședințe care vor fi convocate cu o zi înainte de ședințele Consiliului Local iar după dezbateri consilierii PSD vor susține câte o conferință de presa. 

 

Menționăm ca in conformitate cu lista de candidați, in urma alegerilor locale PSD a obținut 7 mandate de consilier local după cum urmeaza: Dumitru Pantazi, Ionut Prodan, Andrei Vârlan, Sorin Olariu, Ciprian Pintilie, Emilia Coșniță și Vlad Macovei.  

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70