20.7 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Stații de încărcare pentru autobuzele electrice

Pregătiri pentru folosirea primelor autobuze electrice contractate de administrația locală din Pașcani. Reprezentații primăriei spun că așteaptă avizele necesare pentru amplasarea celor două stații de încărcare, una în fața Gării, iar cea de-a doua la locul de garare al autobuzelor din incinta sediului societății.

Precizările au fost făcute în cadrul conferinței săptămânale de presă.

Cele șase autobuze ar urma să fie primite de către municipalitate, cel târziu, în luna septembrie a.c., susțin reprezentanții primăriei. După recepție, ele vor fi predate operatorului pășcănean de transport public local, pentru a fi puse imediat în funcțiune. În acest sens vor fi aprobate o serie de proiecte de hotărâre.

 

Autobuzele vot fi echipate si cu sisteme moderne pentru eliberarea biletelor electronice iar municipalitatea caută soluții de finanțare pentru achiziționarea softurilor.

In acelasi context primarul pascanean a spus ca municipalitatea face demersuri pentru amplasarea a încă 12 stații electrice de încărcare pentru mașini. Zece din ele vor fi amplasate in Pașcani si suburbii si doua in comuna Stolniceni Prajescu.

 

Cinci din cele șase autobuze noi vor fi folosite pentru transportul public din Pașcani iar unul pentru un traseu nou care urmează sa fie înființat pe ruta Pașcani – Cozmesti.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70