18.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Interes tot mai scăzut pentru închirierea parcărilor rezidențiale

 

Pășcănenii nu prea sunt interesați de parcările rezidențiale cu plată. Cel puțin așa reiese după licitația care a avut loc pe 31 iulie a.c., pentru al doilea lot de parcări din zona Vale. Din cele 30 aflate pe lista de închiriere, doar cinci au fost atribuite, conform precizărilor primarului Marius Pintilie.

Edilul spune că vor avea loc astfel de licitații in fiecare lună, până când vor fi ocupate.

Până atunci parcările rezidențiale pot fi folosite, în continuare, fără plată de șoferii pășcăneni. Primarul nu a avut o explicație privind interesul scăzut pentru închirierea lor.

Chiar daca încasările sunt mici in raport cu cheltuielile, Compartimentul Parcări si Cimitire cu 8 salariați pe organigramă, înființat acum câțiva ani de zile va fi păstrat, în continuare. Iar activitatea va fi rentabilă, în câțiva ani de zile, susține primarul Marius Pintilie. Asta deoarece numărul mașinilor este în continua creștere, iar parcările sunt insuficiente.

La prima licitație din cele 32 de parcări au fost închiriate doar 14 cel mai mare preț fiind de 2510 lei /an pentru un singur loc de parcare. Prețul de pornire a licitațiilor a fost de 200 lei/an pentru un loc de parcare.
Menționăm ca în schimbul taxei anuale, beneficiarii au rezervate parcările rezidențiale zilnic intre orele 15.00 – 08.00 și 24/24 in zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale. Serviciul de ridicare a mașinilor care ocupă ilegal parcările rezervate ar urma să fie asigurat de o firmă privată, conform precizărilor primarului Marius Pintilie.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70