10.8 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Au început lucrările de renovare la Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga Pașcani. Unde vor fi mutați elevii

Au inceput lucrările de renovare energetică la Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga din municipiul Pașcani. Valoarea totală este de 8.755.939 lei, din care cheltuieli neeligibile de 96.390 lei, sumă ce urmeaza sa fie acoperită din bugetul local.

Din acești bani, peste 280.000 lei vor fi folosiți pentru proiectare și asistență tehnică, peste 960.000 lei pentru cheltuieli neprevăzute și publicitate, iar investiția de bază este de peste 6,9 milioane de lei.

Lucrările vor fi executate de două firme, Freta Spireli și ROBU CONSTRUCT, stabilite în urma unei licitații la care au participat cinci ofertanți. Investiția ar urma să fie finalizată în maxim 12 luni, adică până la începutul anului școlar viitor.

Momentan, fiind vacanța de vară, se poate construi fără probleme, însă de la începutul anului școlar elevii vor fi relocați. În acest sens, urmează să fie luată o decizie într-o ședință programată la începutul lunii august împreună cu administrația locală, privind locațiile unde vor fi mutați temporar copiii.

Conform proiectului, urmează să fie izolati pereții exteriori, cu strat de vată minerală bazaltică de 15 mm, vor fi făcute lucrări de termoizolare și la planșee și soclul clădirii, va fi schimbat acoperișul și tâmplăria, vor fi refacute finisajele interioare si o parte din instalatiile electrice și altele.

Primarul municipiului a spus că mai sunt sau urmează să înceapă lucrări și la alte unități școlare din oraș. Până acum a fost reabilitată Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 și Creșa nr. 1. De curând, au început lucrările de modernizare la Liceul Teoretic Miron Costin și a fost desemnat câștigătorul licitației, după câteva luni de procese, la Colegiul Tehnic CF Unirea.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70