17.5 C
Paşcani
joi, septembrie 19, 2024

FOTO/VIDEO Lucrări pentru un centru social și criptă, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Gâștești. Orice ajutor contează!

Au început lucrările pentru construirea unui centru social și a unei cripte mortuare la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Gâștești. Echipa de muncitori lucrează zilele acestea pentru demisolul construcției, mult necesară pentru lăcașul de cult și comunitate. Părintele paroh, Justinian Lupu, este cel care, prin străduință, vrea să realizeze acest proiect.

Se are în vedere construirea unei săli multifuncționale, unde să fie organizate diferite întâlniri ale comunității, sală de praznice, bucătărie, baie, criptă mortuară și depozit. S-a pornit în acest proiect cu 200.000 de lei, jumătate de la enoriași și jumătate din bugetul local al municipiului.

În total, investiția este estimată la circa 1.000.000 lei. Cei care doresc să sprijine financiar această lucrare pot lua legătura cu preotul paroh.

Părintele, Justinian Lupu este paroh al bisericii din 1997 și a renovat lăcașul de cult de-a lungul timpului atât interior cât și exterior. Parohia pe care o păstorește numără circa 560 de familii.

De precizat este faptul că tot în această perioadă sunt în desfășurare și lucrări de construire a unei noi biserici în suburbia Lunca a municipiului Pașcani. În acest caz, investiția este susținută exclusiv din donațiile oamenilor, fără fonduri de la administrația locală.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70