12.4 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Zi cu emoții pentru mii de profesori ieșeni. Azi se dau rezultatele de la Titularizare. Când se face repartizarea pe posturi

Astăzi, 23 iulie, vor fi afișate rezultatele inițiale ale probei scrise din cadrul concursului național de Titularizare. Candidații vor putea depune contestații doar în perioada 23-24 iulie la Registratura Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași. Rezultatele finale vor fi afișate miercuri, 31 iulie.

Contestațiile pot fi depuse în scris la Registratura ISJ Iași pe 23 iulie, până la ora 21:00, și pe 24 iulie, până la ora 12:00. De asemenea, acestea pot fi transmise și prin poștă electronică la adresa titularizare@isjiasi.ro în aceleași intervale de timp. Contestațiile transmise online trebuie să includă o cerere tip semnată de candidat și o copie a actului de identitate.

În cererea de contestație, conform formatului tip, candidatul trebuie să precizeze următoarele informații:

  • Județul
  • Numărul fișei de înscriere la concurs
  • Numărul și denumirea centrului de concurs
  • Numele, inițiala tatălui, prenumele
  • Codul numeric personal
  • Denumirea exactă a disciplinei la care a susținut proba scrisă
  • Nota contestată
  • Adresa de e-mail
  • Numărul de telefon
  • Denumirea uneia dintre instituțiile/unitățile de învățământ absolvite

La cerere trebuie anexată o copie a actului de identitate, iar contestația poate fi depusă personal de către candidat sau prin împuternicit, acesta din urmă prezentând o procură notarială în original.

Desfășurarea examenului de Titularizare în județul Iași

Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice vacante/rezervate a avut loc miercuri, 17 iulie. La acest examen s-au înscris 2.185 de candidați, dintre care 446 din promoția curentă, pentru 63 de discipline de examen.

CITESTE SI: 2.677 de posturi în învățământ scoase la titularizare. Unde sunt catedre libere în municipiul Iași

Din cei 2.185 de candidați înscriși, doar 2.084 au susținut inspecția la clasă și au putut participa la proba scrisă. La examenul din 17 iulie s-au prezentat 1.822 de candidați, adică 87,42%. Dintre aceștia, 86 s-au retras din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost eliminat din examen.

Repartizarea pe posturi și condițiile pentru titularizare

Repartizarea candidaților pe posturile didactice vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele școlare în zilele de 1-2 august. Pentru a obține statutul de titular, un candidat trebuie să obțină minimum nota 7 și să fie repartizat pe un post didactic vacant. Pentru angajare pe perioadă determinată, candidatul trebuie să obțină minimum nota 5.

Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pot fi consultate aici.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70