11.9 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Care sunt obligațiile angajatorilor pe timp de caniculă? ITM Iași anunță controale la firme

În urma avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, privind temperaturile extreme din această perioadă, ITM Iași aduce la cunoștință faptul că angajatorii au obligația de a asigura măsuri minimale de protecție pentru ameliorarea condițiilor de muncă. După ce au amintit și care sunt acestea, inspectorii au avertizat că, în zilele următoare, vor începe controalele în domeniul SSM.
Inspectorii ITM Iași avertizează angajatorii asupra condițiilor de muncă pe timp de caniculă, la care sunt supuși salariații și amintesc măsurile de protecție obligatorii. Astfel, într-un comunicat de presă, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă recomandă, în această perioadă, tuturor angajatorilor respectarea prevederilor legale pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, în perioadele cu temperaturi extreme. ”Sunt acele temperaturi monitorizate şi certificate de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie şi transmise de centrele regionale ale acestuia ce depăşesc +37°C sau, care corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel (indicele ITU peste valoarea de 80)”, a explicat șeful ITM Iași, Costel Grojdea.

Potrivit acestuia, conform prevederilor legale în vigoare, în perioadele cu temperaturi extreme ridicate, pentru ameliorarea condiţiilor de muncă, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
asigurarea ventilației la locurile de muncă;
alternarea efortului dinamic cu cel static;
alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, în curenţi de aer.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70