19.1 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Totul despre admitere – Universitățile ieșene sunt pregătite să primească viitorii studenți. Unde și câte locuri sunt disponibile

Odată cu încheierea examenului de bacalaureat, începe admiterea la universitățile din Iași. An de an, fiecare instituție oferă un număr mai mare de locuri la programele de studiu.

Admiterea la Universitatea ,Alexandru Ioan Cuza”
Pentru anul 2024-2025, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) propune o ofertă educațională bogată. Sunt disponibile peste 13.000 de locuri la licență, masterat și doctorat. Candidații la licență au la dispoziție 91 de programe de studii, fiind alocate peste 8.000 de locuri, dintre care peste 3.500 sunt bugetate (cu 50 de locuri mai mult decât până acum). Admiterea la UAIC se desfășoară în perioada 15-20 iulie. De asemenea, oferta din acest an include 4 specializări noi, două la nivel de licență (Inteligență Artificială, predată în română, și Artificial Intelligence, predată în engleză, la Facultatea de Informatică) și două la nivel de master (Alimentație și Sport, la Facultatea de Chimie și Fizică aplicată în tehnologii smart și comunicații, la Facultatea de Fizică).

 

În plus, opt dintre cele 15 facultăți ale UAIC vor selecta studenții pentru programele de licență doar pe baza notei de la examenul de bacalaureat. Probe scrise în proporție de 40-60% din media de admitere vor fi susținute de patru facultăți: Drept, Educație Fizică și Sport, Informatică și Teologie Ortodoxă. În plus, facultățile de Geografie și Geologie, Informatică și Matematică vor lua în considerare și notele de la probele din examenul de bacalaureat. În funcție de facultatea aleasă, candidații vor susține și probe eliminatorii de aptitudini (Psihologie și Științe ale Educației, Teologie Ortodoxă) sau probe sportive (Educație Fizică și Sport). Admiterea la studii de master se va face, la majoritatea facultăților UAIC, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40%.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70