20.6 C
Paşcani
luni, iulie 8, 2024

Cum analizăm singuri o aluniță care poate indica apariția cancerului de piele: regula ABCDE

În ultimii ani cancerul de piele cunoaște o incidență crescută în populație, apariția acestei afecțiuni fiind strâns legată de razele soarelui. Dermatologii atenționează că expunerea prelungită și neprotejată la soare accelerează și accentuează îmbătrânirea pielii, duce la apariția ridurilor profunde, a petelor pigmentare, dar și a riscului de cancer de piele.

În numărul anterior, dr. Andreea Dumitriu, medic specialist dermato-venerolog, a explicat importanța folosirii factorului de protecție solară pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă. Specialistul ne dezvăluie în ediția de astăzi importanța utilizării frecvente a produselor cu protecție solară.  Acestea sunt cruciale pentru prevenirea cancerului de piele și pentru protejarea sănătății.

Cremele cu factor de protecție formează o barieră între piele și radiațiile solare. Dacă nu folosim aceste produse putem vorbi de daune cauzate de expunerea la UV. Corpul nostru poate repara doar o parte din daunele ADN-ului din celulele pielii. În timp daunele nereparate se pot acumula și pot produce mutații care fac ca celulele pielii să se înmulțească rapid. Acest lucru poate duce însă la apariția tumorilor maligne. Putem vorbi astfel de carcinom bazocelular, scuamocelular sau melanom.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70