10.8 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Tot ce trebuie să știți despre alegerile de duminică: cum aflați unde votați sau cu ce document vă puteți legitima

La nivelul județului, în listele electorale permanente sunt înscrise aproape 810.000 de persoane. Acest număr reprezintă populația după domiciliu, respectiv acele persoane care, în actul de identitate, au domiciliul într-una dintre localitățile județului.

Unde poți verifica la ce secție poți vota
Pe raza județului au fost amenajate 783 de secții de votare, iar 261 dintre acestea sunt în municipiul Iași. De regulă, secțiile sunt amenajate în unități școlare, dar există și unele excepții (case de prăznuire, case parohiale sau spații private). Orice alegător poate afla, în câteva secunde, secția la care este arondat, prin intermediul site-ul www.registrulelectoral.ro – tot ce aveți de făcut este să introduceți codul numeric personal și numele de familie (platforma aparține Autorității Electorale Permanente – AEP).

 

Procesul de votare începe la ora 7.00 și, în premieră, se va încheia la ora 22.00. La intrarea în secția de votare, fiecare alegător va primi cinci buletine de vot pentru primar, listele pentru Consiliul Local, președinte Consiliul Județean, listele pentru Consiliul Județean și alegeri europene. Astfel, persoanele care merg la secția de votare la care sunt arondate vor putea vota pentru alegerile locale și europene în aceeași secție, unde vor exista cinci urne în care vor fi puse buletinele.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70