18 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 28, 2024

Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibilă prin inteligența artificială. Ce vor să facă cercetătorii din domeniu

Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibilă prin inteligența artificială. Mai mulți cercetători  vor să folosească IA pentru a debloca comunicarea dintre oameni și animale. Aceștia pot să primească un premiu de 10 miloane de dolari în cadrul proiectului care a fost lansat de o fundație a Universității din Tel Aviv.

Provocarea Coller Dolittle a fost lansată de Fundația Jeremy Coller și Universitatea din Tel Aviv și are în vedere comunicarea bidirecțională între specii. În timp ce utilizarea inteligenței artificiale nu este obligatorie în cadrul proiectului,  tehnologia poate stimula aproape toate propunerile care au fost discutate, potrivit The Guardian.

„Așa cum Piatra Rosetta a dezvăluit secretele hieroglifelor, sunt convins că puterea inteligenței artificiale ne poate ajuta să deblocăm conversația între specii”, a spus Jeremy Coller, președintele fundației. Echipa implicată în proiect, care vrea să ajungă la această descoperire, spune că cercetătorii au dezvoltat recent algoritmi de învățare automată pentru a traduce sunetele scoase de lilieci, permițându-le să identifice subiectul certurilor dintre animale.

Mai multe eforturi făcute în acest domeniu au inclus algoritmi care pot să decodifice emoțiile porcilor din sunetele pe care aceștia le fac, și pot să „traducă” zgomotele făcute de rozătoare pentru a identifica când sunt stresate. Cercetătorii din domeniu speră să găsească soluția pentru a dezvolta un sistem care să se poată aplica tuturor speciilor.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70