24.9 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 28, 2024

Și-a ucis fratele pentru că nu a dat mâncare la porci. „Așa a fost să fie”, a explicat criminalul

Un ieșean a fost omorât de fratele său pentru că nu a vrut să dea de mâncare porcilor. Fără a spune o vorbă, fratele i-a înfipt cuțitul în spate și a plecat apoi liniștit, să-și cumpere țigări. „Așa a fost să se întâmple”, a fost concluzia lui la descoperirea cadavrului.

Cei doi frați Stan erau cunoscuți în satul Kogălniceni din comuna A.I. Cuza drept băutori. Locuiau împreună în casa părintească, aflată într-o stare jalnică, trăind din te miri ce și mai nimic. Fratele mai mare, Dumitru, nu lucrase niciodată, mulțumindu-se să crească animale. Beneficia de venitul minim garantat, iar banii îi cheltuia pe alcool, deși suferea de TBC pulmonar. La beție, devenea violent. Ceva mai blând din fire, pensionat pe caz de boală, fratele mai mic, Ioan, era și el un băutor învederat. „Frații Stan numai în băutură au stat. Erau primii la bar dimineața. Cei doi frați se certau permanent, erau tot timpul beți și se băteau reciproc. Mai mult Dumitru îl bătea pe frate-său”, avea să povestească ulterior o cunoștință a acestora.

În dimineața zilei de 18 noiembrie a anului trecut, Ioan Stan a trecut în jurul orei 9 pe la un magazin din satul Volintirești, de unde și-a cumpărat un bidon de doi litri de bere. A băut o parte din el, ajungând acasă în jurul orei 14. Frate-său pregătea de-ale gurii, curățind legumele cu un cuțit. Ioan s-a așezat pe patul de la geam, continuând să bea. La un moment dat, Dumitru i-a cerut să meargă să dea de mâncare la porci și să le schimbe așternutul. Ioan a refuzat, după care s-a ridicat de pe pat, dând să iasă. Din urma lui, enervat de reacția fratelui său, Dumitru a luat cuțitul și l-a lovit în spate. Ioan s-a prăbușit, dar a reușit să se ridice din nou. S-a dus spre ușa casei, s-a întors în cameră și a căzut din nou, lângă pat. Plângându-se de durere, și-a scos sacoul.

Continuarea pe Adevarul

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70