14.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Ce trebuie să știe cei care merg să voteze la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie

Toni Greblă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre procesul de vot la alegerile locale și cele europarlamentare care vor avea loc la data de 9 iunie. Acesta a spus și între ce ore se votează și în ce condiții procesul de votare poate fi prelungit.

Toni Greblă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente: Alegerile locale sunt cel mai dificil de organizat. Ai cel puțin patru buletine de vot întotdeauna. Sunt circumscripții în fiecare UAT, niciun vot dintr-o localitate nu seamănă cu cel din cealaltă și din acest punct de vedere e un pic mai dificil și pentru cetățeni să voteze pe patru buletine.

Acum sunt comasate, în plus a venit și buletinul pentru europarlamentare. Avem o singură circumscripție și în România și în exterior, și e un singur buletin pe care se votează atât în țară cât și în străinătate.

Autoritățile locale vor folosi tușiere în cabina de vot. Am decis prin hotărâre în fiecare cabină de vot să existe o tușieră care să fie utilizată dacă e nevoie. Secțiile de vot se deschid la ora 7:00 în toată țara. S-a luat decizia de a fi ora 7:00 pentru că trebuie protejat și personalul secțiilor de votare. Se încheie, în principiu, la ora 22:00. Dacă se constată că mai sunt oameni care n-au apucat să voteze, tuturor li se va permite să voteze până la ora 23:59, când aplicația se închide automat.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70