7.6 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

Vremea de 1 iunie. Temperaturile vor atinge maxime de 33 de grade Celsius

În ultima zi de primăvară, vremea se va încălzi și mai mult în toată țara, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în sudul țării. Valul de căldură se va intensifica în primul weekend de vară când vor fi temperaturi chiar și de 33 de grade Celsius. Excepție face zona de munte, unde sunt anunțate ploi scurte.

Mihai Timu, meteorolog ANM: „Se încălzește cam peste tot, vom avea maxime de la 22 cel mai probabil în Delta Dunării spre 30 de grade în Câmpia Română, cu 29 – 30 de grade și în Capitală. O vreme destul de bună, dar totuși cu intervale scurte cu averse torențiale, descărcări electricve și poate și un episod-două de căderi de grindină și vânt mai intens în a două parte a zilei în partea de nord-vest a țării.

Ne referim la Maramureș, Crișana, zone din Moldova și Carpați. Mâine, poimâine în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei vor fi maxime de peste 30 de grade, 32-33 de grade Celsius. Vreme caldă va fi și în restul teritoriului, cu maxime de la 24 la 29 de grade. În a două parte a zilei, cel mai probabil mâine-poimâine, în regiunile nord-vestice, centrale și la munte e posibil să mai fie scurte episoade cu averse și descărcări electrice.”

Sursa DIGI 24

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70