7.4 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

Copil mușcat de viperă, internat la Iași la Spitalul „Sfânta Maria”. O singură doză de ser antiviperin era disponibilă

Un copil din Iași a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” după ce a fost mușcat de un pui de viperă în Vatra Dornei, o zonă cunoscută de localnici pentru prezența viperelor.

Mușcătura de viperă poate provoca efecte adverse grave, atât la nivel local cât și sistemic, cum ar fi durere intensă, umflare și roșeață, vezicule, hematom, reacții hematologice și sistemice severe sau chiar probleme respiratorii. Totuși, copilul nu a prezentat probleme deosebite și a fost externat.

„A venit cu mușcătura la noi, a fost dus în ATI, pentru că există risc la pacienții care au fost mușcați de viperă. Însă, a avut o evoluție favorabilă și a fost externat în doar trei zile. A venit pe 26, iar pe 29 mai l-au externat”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului „Sf. Maria” din Iași.

Potrivit unor surse din Vatra Dornei, copilul se afla cu un grup mai mare de elevi pe un traseu de munte, la marginea orașului, iar la coborâre  a fost mușcat de un pui de viperă. Instructorul salvamontist care însoțea grupul i-a acordat primul ajutor, iar la spitalul orășenesc, unde a fost dus imediat, i s-a administrat copilului mușcat injecția cu ser antiviperin, spitalul dispunând de o singură astfel de doză. Ulterior, pentru un control mai strict asupra evoluției situației, elevul a fost adus la Iași, la Spitalul de Copii, unde a fost externat după trei zile.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70