7.1 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

Când și cum se primesc sesizări la Parchetul din Pașcani

Un cetatean din Pașcani este revoltat de cum a fost tratat de reprezentanții unei instituții de justiție din municipiu. Gabriel Ilășoaia a vrut să depună o plângere penală la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani și să primească număr de înregistrare a sesizării.

Reprezentanții instituției ar fi refuzat să îi primească documentele și l-au îndrumat să depună hârtiile în cutia poștală din curtea instituției, conform celor spuse de cetățean.

Petiționarul a refuzat să facă acest lucru, pe motiv că ar fi avut printre documente și acte foarte importante, care ar fi fost în pericol de degradare in cutia de afară. Astfel, s-a decis să trimită plângerea pe adresa de mail a Parchetului. Gabriel Ilășoaia susține că a trecut circa cinci luni de atunci și nu a primit nici o confirmare de primire a documentelor.

Miercuri, 29 mai, a fost din nou la sediul Parchetului pentru a solicita informații privind plângerea depusă și s-ar fi confruntat cu aceeași situație – a fost trimis, din nou, la căsuța poștală.

Cetățeanul susține că s-a simțit tratat ca „un infractor, scos afară în ploaie pentru a arunca documentele ca la coșul de gunoi”.

BIT TV  a solicitat un punct de vedere Parchetului din Pașcani, privitor la această situație. În răspunsul trimis pe adresa redacției, se arată că:

plângerea formulată în scris poate fi trimisă prin curierat poştal, poate fi depusă personal la cutia poştală a unității sau poate fi depusă personal în zilele de audienţă cu publicul.

Plângerea în formă electronică poate fi trimisă pe e-mail-ul unităţii de parchet. Orice plângere/sesizare formulată primeşte un număr de înregistrare după ce este vizată de conducătorul unității, deci acest număr nu poate fi oferit imediat persoanei interesate.

După înregistrarea unei plângeri/sesizări, potrivit dispozițiilor legale, numărul alocat dosarului penal nu este comunicat din oficiu persoanei interesate, aceasta putând reveni cu o nouă solicitare în acest sens. ⁠Referitor la situaţia concretă prezentată de dvs. vă comunicăm că plângerea domnului G.I. a fost primită pe adresa de e-mail a unității noastre în data de 04.01.2024 şi a primit număr de înregistrare în data de 05.01.2024”.

De precizat este faptul că potrivit unor avocati din Pascani sesizarile la Parchet pot fi depuse o data pe saptamana in fiecare joi, intre orele 10-14, perioada in care au loc si audientele pentru petitionari.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70