13 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Colectiv de la Colegiul Sadoveanu Pașcani, într-o piesă de teatru în Grădina Botanică Iași

Lumea antichității a fost readusă la viață de un colectiv de elevi și profesori de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu din municipiul Pașcani, în Grădina Botanică de la Iași.

In cadrul Cercurilor Metodice al profesorilor de limbi clasice și al bibliotecarilor școlari, ce a avut loc pe 24 mai, liceenii, coordonati de profesoara, Mia Preutu, au jucat piesa de teatru „Floralia”, în care l-au întruchipat pe poetul roman Ovidiu și alte personaje din „Metamorfozele lui Ovidiu” un poem epic care repetă peste 250 de povești mitologice de la creația lumii până la îndumnezeirea lui Iulius Cezar.

Elevii-actori  – peste patruzeci la număr (cl. a X-a A, a XI-a A și B, a VI-a A, a VII-a A, a IX-a F și a X-a F) – au făcut cunoscută tulburătoarea existență a poetui latin Ovidius, exilatul de la Pontul Euxin, și au arătat că poezia nu moare niciodată.

Frumusețea amfiteatrului antic, inundat de soare, de verdeață și de flori, a completat perfect activitățile organizate de Maria Iacob – bibliotecara la Colegiul Sadoveanu si profesoara, Mărioara Preutu, de la aceeași școala, și anume expoziții din opera ovidiana si piesa de teatru.

Pe canalul de Youtube al televiziunii locale BIT TV, precum și pe site-ul de stiri, bittv.info, puteti vedea fragmente din piesa de teatru și părerile elevilor si cadrelor coordonatoare, după eveniment.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70