16.6 C
Paşcani
duminică, septembrie 29, 2024

Amenajarea de la Pașcani a umflat cifra de afaceri a firmei Construcții Hidrotehnice

De la un an la altul, creșterea a fost de aproape 6 ori l la finalul lucrărilor ar trebui să fie un plus de energie electrică de 25 GWh/an.

Lucrările de construcție la „Amenajarea Hidroenergetică Paşcani pe râul Siret“ (AHE Pașcani), reluate anul trecut, sunt mană cerească pentru firma ieșeană Construcții Hidrotehnice SA, listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București (BVB), societate la care deține acțiuni și Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Conform raportului anual al societății pe anul 2023, transmis la BVB, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 30,3 mil. lei anul trecut, de la 5,4 mil. lei în 2022, ceea ce înseamnă o creștere de peste cinci ori și jumătate a cifrei de afaceri, în timp ce profitul net a fost mai mare de aproape nouă ori în 2023 față de un an în urmă, depășind pragul de 600.000 lei. Asta în contextul majorării volumului de lucrări la principalul contract aflat în portofoliul societății din Iași, anume AHE Pașcani, după cum se menționează în raportul anual.

Ce precizări face societatea ieșeană în raportul pe anul trecut

În același document, consultat de „Ziarul de Iași“, se mai precizează că afacerile ar fi fost mai mari dacă actul adițional la contract ar fi fost semnat mai devreme, și nu spre finalul anului trecut, deoarece compania a fost nevoită să găsească oameni calificați pentru a continua lucrările, dar și noi furnizori de materii prime. Potrivit datelor financiare, SC Construcții Hidrotehnice SA a înregistrat o cifră de afaceri de 30,4 mil. lei în 2023, de la 5,4 mil. lei în 2022, iar profitul net obținut anul trecut a ajuns la aproximativ 661.000 lei, de la 75.000 lei în 2022. Iar numărul salariaților aproape că s-a dublat, compania ajungând să declare la Ministerul Finanțelor un număr mediu de 105 angajați la finele anului 2023, în condițiile în care în 2022 numărul lor era 58.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70