17.4 C
Paşcani
miercuri, iunie 26, 2024

O nouă victimă A7: O familie din Stolniceni-Prăjescu s-a trezit cu mai mult de un hectar de teren (în loc de 82 mp) răscolit de buldozere

Cazul familiei din Pașcani care a fost expropriată de aproape 3000 mp de teren intravilan pentru Autostrada A7 și a aflat valoarea despăgubirilor după aproape un an nu este unul singular. Ceva mai la sud, în comuna Stolniceni-Prăjescu, o altă familie a rămas fără aproape tot terenul, cultivat parțial cu lavandă.

„Stați liniștită, vă anunțăm noi”, ne-a spus Ștefania Ababei că i s-a repetat de fiecare dată când a mers la primărie, după ce aflase că traseul viitoarei autostrăzi ar putea să treacă peste terenul agricol pe care îl are. Pe o treime din suprafața de 1,5 hectare, soții Ababei aveau de câțiva ani lavandă, din care produceau ulei esențial.

Însă această sursă de venit a dispărut practic peste noapte. De unde i s-a spus că va pierde doar câteva zeci de metri pătrați de teren, mai precis 82 mp, Ștefania Ababei a descoperit că în realitate mai rămâne cu doar câteva sute de ari. Când a mers la „locul faptei”, a constat că jumătate din suprafața cu lavandă era deja „nivelată”. Inginerul echipei de construcții i-a spus că a așteptat deja două luni să vină să recolteze. Dar pe proprietari nu i-a anunțat nimeni.

Continuarea pe Ziarul de Iași

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70