13.3 C
Paşcani
marți, octombrie 1, 2024

Pantazi: Pașcaniul în zodia PNL

Municipiul Pașcani și locuitorii săi au avut tot timpul de suferit când a fost condus de liberali: taxe și impozite tot mai mari, puține investiții și acelea făcute pentru imagine și clienții politici, salarii majorate și cheltuieli exagerate pentru bunuri și servicii.
Ce a rămas în urma fostului primar liberal? Un proiect cu multe probleme, câteva trotuare cu borduri și pavele, o piațetă și o parcare făcute prost și la ambiție, două blocuri anvelopate, dar cu dosare penale, datorii cât un buget și multe procese.
Ce a reușit să facă actualul primar liberal, Marius Pintilie, în trei ani de mandat? Mai puțin decât primul: i-a împovărat pe cetățeni și oameni de afaceri cu taxe și impozite tot mai mari și a cheltuit banii pe salarii, bunuri și servicii, nu pe investiții.
A tăiat zeci de copaci și trandafirii, iar apoi a cheltuit sute de mii de lei pentru a-i înlocui, dar care s-au uscat, iar acum se miră că pășcănenii nu mai au umbră pe Esplanadă.
Marile proiecte sunt blocate sau în curs de așteptare: modernizarea Pieței Vale, Lacul ”Peștișorul”, noul cimitir, parcul industrial etc.
Nu a turnat un metru de asfalt, dar se laudă cu proiectele lăsate de PSD, modernizarea iluminatului stradal și extinderea rețelelor de apă și canalizare, proiecte împotriva cărora a militat când era consilier în opoziție și în campania electorală.
Alte proiecte, lăsate tot de PSD, au fost duse la capăt cu greu sau sunt în întârziere: modernizarea unor școli și grădinițe, a Palatului „Cantacuzino” etc. Zeci de străzi așteaptă să fie reparate și asfaltate, iar primarul nu se oprește din sărbători și distracții, pe care s-au cheltuit sume mari de bani de la bugetul local.
Pe lista ”performanțelor” negative ale actualei administrații avem o nouă „realizare”: o Primărie ruptă în două, cu două „capete” supărate, total imature pentru funcțiile pe care le dețin.
Primarul liberal Marius Pintilie și „profesionistul” Cristian Rățoi (viceprimar de la Pro România) vorbesc tot mai puțin unul cu altul, nu se mai consultă, nu mai iau decizii împreună. Fiecare cu „Primăria lui”, cu interesele și orgoliile lor meschine!
Așa cum era de așteptat, s-a pus cruce pe încă o alianță politică, care a promis „numai lapte și miere”! Au fost călcate în picioare așteptările pășcănenilor pentru ca Pintilie, Rățoi și cei din jurul lor nu știu, nu vor, nu pot și au alte interese.
Sunt convins că la alegerile de anul viitor pășcănenii îi vor trimite acolo unde le este locul: acasă, nu la Primărie și că astfel de „accidente” politice nu se vor mai repeta.

SURSA: DUMITRU PANTAZI, PAGINA FACEBOOK

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70