10.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 2, 2024

Spectacol cu aer estival, pe esplanada din Pașcani. „Sărbătoarea muzicii” – prima ediție – VIDEO

Un spectacol cu totul aparte a avut loc la început de week-end, în municipiul Pașcani. Vineri seara, 16 iunie, pe esplanada din zona Vale, a avut loc prima ediție a „Sărbătorii muzicii” în oraș. Timp de peste trei ore, pe o scenă amenajată în capătul dinspre sediul Poliției, mai mulți artiști care promovează diferite genuri muzicale au cântat pentru pășcăneni și au creat o atmosfera de sezon estival.

Evenimentul, prezentat de actrița, Erica Moldovan, a debutat cu momente de muzică electronică.

Apoi, a urcat pe scenă Cvartetul The Vocals, din Iași. Înființat în anul 2010, cvartetul este alcătuit din absolvenți ai Conservatorului ieșean care actualmente activează în instituţii cu profil artistic din Iaşi susținând recitaluri la diferite evenimente culturale.

Seară caldă de început de vară și muzica diferită față de spectacolele de până acum din Pașcani, a adunat ușor-ușor și public. A fost muzică de fanfară, muzică folk, jazz, belcanto și alte genuri.

Printre cele mai complexe momente, s-a numărat și cel creat de Univers Band, cu muzică de petrecere și cele mai cunoscute melodii care aduc voia bună oriunde sunt intrepretate.

Spectacol a fost organizat cu ocazia sărbătoririi zilei europene a muzicii, marcată pe 21 iunie.

Celebrată în Franţa încă din 1982, ziua muzicii a devenit o sărbătoare europeană începând din anul 1985, pentru ca mai apoi să fie îmbrăţişată şi de state de pe alte continente. Cu acest prilej, sunt promovate toate genurile muzicale, dar şi variatele forme de expresivitate muzicală.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70