16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 11, 2024

Noaptea Muzeelor la Ruginoasa. Istoria și tradițiile locurilor, atracții pentru vizitatori – FOTO

Ruginoasa a fost și în acest an o atracție turistică cu ocazia evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor” – de sâmbătă seară, 13 mai. La Centrul Cultural din localitate a fost amenajată expoziția „Odaia cea mare”, în parteneriat cu Muzeul Municipal Pașcani. Vizitatorii au admirat obiecte tradiționale vechi folosite în satul românesc de odinioară dar și hainele populare.

Fiecare colțișor amenajat în centrul cultural a fost prezentat de copiii din localitate, care au respectat cu sfințenie tematică și s-au îmbrăcat în straie tradiționale.

Tot în instituția de cultură, doi localnici au vorbit despre paginile importante de istorie ale Ruginoasei.

Și la Palatul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa a fost vizitat de Noaptea Muzeelor. Cei interesați au vazut încăperile din casa domnitorului, dar au admirat și expoziția pregătită special pentru acest eveniment „Chipuri și viață cotidiană cuprinse în bancnote de secol XX.

De precizat este faptul că, evenimentul Noaptea Muzeelor este organizat în țară noastră de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO).

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70