20.7 C
Paşcani
vineri, septembrie 20, 2024

Contribuabili nemultumiti la Finantele Locale, după creșterea taxelor. Pintilie: Si eu am primit reclamatii!

 

Tot mai multi pascaneni sunt nemultumiti de prestatia unor salariati de la Finantele Locale. Cea  mai recenta reclamatie a fost facuta chiar in plenul sedintei legislativului local, convocat pe 30 martie a.c. Consilierul Mihai Dediu a atras atentia ca, mai ales la casierie, contribuabilii nu sunt tratati cu profesionalismul si respectul cuvenit si i-a cerut primarului sa ia masuri. El a povestit ca a fost nevoit sa astepte cateva zile pentru o dovada ca si-a achitat taxele si impozitele,  situatie inacceptabila,  avand in vedere ca serviciile sunt infromatizate.

In replica, edilul municipiului a spus ca a mai primit sesizari la audiente din partea unor cetateni impotriva unor salariati de la Finaintele Locale si ca va lua masurile necesare.

Mentionam ca cele mai multe nemultumiri ale cetatenilor sunt in legatura cu majorarile de taxe si impozite locale. Multi dintre contribuabili solicita explicatii funtionarilor de la ghisee de ce trebuie sa plateasca sume mai mari fata de anul trecut. Pentru anul 2023 taxele au crescut la Pascani cu 5,1%, iar taxa de salubritate de la 12 la 13 lei /persoana/zi.

Edilul a sustinut, in repetate randuri ca nu este vorba de o majorare ci de o indexare cu rata inflatiei, ceea ce a dus la o confuzie in randul cetatenilor. Pentru anul 2024 primarul Marius Pintilie propune cresterea taxelor si impozitelor cu 13.8%, tot prin indexare, initiativa sustinuta si de viceprimarul Cristian Ratoi, De asemenea consilierii din opozitie solicita diminuarea fiscalitatii cu o medie de 20%. si au depus un amendament in acest sens. 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70