7.6 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

„Profu’ crede că învăț”, sfaturi distructive într-o carte destinată copiilor. Învăţătorii sunt revoltaţi

Cartea „Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar”, scoasă de editura Litera, a stârnit revoltă, în ultimele zile, în rândul profesorilor şi părinţilor pe rețelele de socializare. O învățătoare din Argeș a tras un semnal de alarmă asupra materialului ce se vrea a fi „educațional” și care poate fi achiziționat din orice librărie.

Cartea este scrisă sub forma unui ghid de supraviețuire la școală, iar elevul este învățat de autor diverse trucuri prin care își poate păcăli profesorii și părinții fără să suporte consecințe. Toate sfaturile oferite se opun unei bune educații. În plus, copiii sunt încurajați să apeleze și la metode prin care își pun în pericol sănătatea.

De exemplu, o asemenea metodă ar fi cea de a da cu capul în carte: „Dă cu capul aici! Instrucțiuni: Pune cartea pe o suprafață tare, fă ceea ce scrie în cerc (dă cu capul aici), repetă pasul al doilea până îți dispare tot stresul. Încetează experimentul dacă îți pierzi cunoștința”.

Alte învățături oferite de autorul cărții se regăsesc în capitole precum: „Exersează-ți abilitățile de pupat în fund”, „Fă troc cu profii și păcălește-i” sau „Răzbună-te pentru acea dată când nu ai luat notă de trecere”.

Ghidul de supraviețuire este recomandat categoriei de vârstă 6-8 ani și 8-10 ani, perioade în care copiii asimilează ușor orice informație și își doresc să o pună în aplicare.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70