10.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 9, 2024

Peste 1.700 de candidaţi susţin azi titularizarea

Astăzi are loc proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, respectiv titularizare, sesiunea 2022. La nivelul judeţului Iaşi, s-au înscris 1.859 de candidaţi, dintre care 377 de candidaţi provin din promoţia curentă. Dintre cei înscrişi, în urma susţinerii probelor practice şi a inspecţiilor la clasă, 1.764 de candidaţi au dreptul de a participa la proba scrisă. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere. Candidaţii să obţină minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

În acest moment sunt disponibile 164 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (90 în mediul urban şi 74 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/ specializări: educatoare/institutor pentru învăţământul preşcolar/profesor pentru învăţământul preşcolar în limba română – 40 de posturi (340 de candidaţi), învăţător/institutor pentru învăţământul primar/profesor pentru învăţământul primar în limba româna – 36 de posturi (260 de candidaţi), matematică – 6 posturi (111 candidaţi),

Proba de titularizare începe la ora 9:00 şi şi este organizată pentru 59 de discipline. Concurs se desfăşoară în 4 centre: Colegiul Naţional Iaşi, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi. Durata examenului este de patru ore.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro. Repartizarea candidaţilor va fi realizată în şedinţele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70