14.1 C
Paşcani
duminică, mai 5, 2024

Dezvoltare și formare profesională pentru dascălii Colegiului Tehnic CF Unirea, Pașcani în cadrul proiectului Erasmus+ „Fii Antreprenorial! Fii practic, nu abandona!”

C.P. În perioada 6-10 iunie 2022, trei profesori de la catedra de discipline economice a Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, au participat în cadrul proiectului Erasmus+ ”Fii Antreprenorial! Fii Practic, Nu abandona” (2020-1-RO01-KA102-079349) la cea de-a doua mobilitate, care a avut loc în Portugalia, la Braga.

Această mobilitate a avut drept scop participarea profesorilor la cursul de formare “Administrarea afacerilor”. Organizaţia parteneră a fost BragaMob, cea care a asigurat un program variat care să răspundă nevoii de formare a participanţilor.

Profesorii au beneficiat de activităţi de tip job shadowing în cadrul unor instituţii precum: London Institute – Şcoala de Limbi Străine; școli profesionale private- Şcoala Profesională Profitecla sau de stat  – Şcoala Profesională  AMAR  TERRA VERDE și firme ce activează în domeniul financiar-contabil  – Societatea Oli Verde, Precisconta, Equacao Exata și EPATV.

Pe  durata formării, cele trei cadre didactice și-au  dezvoltat  competenţele lingvistice în limba engleză, precum și competențele profesionale privind  administrarea  şi dezvoltarea afacerilor. Totodată profesorii participanţi  și-au extins orizontul cultural  prin  vizitarea obiectivelor turistice din Portugalia, ceea ce le  va permite să abordeze disciplinele predate interdisciplinar, inserând şi elemente culturale.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70