19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Deputat Sorin Nacuta: Românii vor continua să fie alături de poporul ucrainean

Am avut ocazia să particip la ședința comună a celor două camere din Parlamentul României unde Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs prin intermediul transmisiei on-line.
Președintele Zelenski a vorbit despre nevoia de solidaritate și sprijin pentru poporul ucrainean, despre necesitatea accentuării sancțiunilor împotriva Rusiei și importanța opririi înaintării armatei rusești spre vestul Ucrainei și spre Republica Moldova.
Totodată, ne-au fost prezentate imaginile și bilanțul provizoriu al genocidului din Orașul Bucha, unde soldații ruși au torturat și ucis fără milă, peste 400 de civili, copii și adulți, deopotrivă.
Pentru că sunt mulți compatrioți care mai cred că agresiunea Rusiei asupra Ucrainei este doar o ,,acțiune specială pentru denazificare”, le recomand să vizualizeze imaginile dramatice și relatările celor care au scăpat cu viață din masacrul de la Bucha. Crimele nu pot fi șterse și nici memoria supraviețuitorilor. Aceste atrocități trebuiesc judecate și pedepsite.
Dezavuez acțiunile celor patru parlamentari români: Şoşoacă Diana, Coarnă Dumitru, Lasca Ioan şi Tobă Francisc, care s-au ploconit zilele acestea pe la Ambasada Rusiei din București și care au găsit de cuviință să organizeze un protest la poarta Parlamentului, împotriva președintelui Zelenski și a poporului ucrainean.

Încă de la începutul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, mulți români s-au raliat în efortul de sprijin umanitar atât pentru refugiaţii ucraineni care au ales să vină în ţara noastră, cât şi pentru comunităţile de la nord de graniţa ţării, care au fost puternic afectate de acest conflict barbar pornit de Vladimir Putin şi acoliţii săi.
Românii au dovedit bunătate, solidaritate, că suntem o națiune blajină, iertătoare și că problemele teritoriale și etnice se pot rezolva pe cale pașnică, dialog și acțiuni comune.
Cu siguranță, românii vor continua să fie alături de poporul ucrainean, de cetățenii care s-au refugiat în țara noastră și că vom sprijini reconstrucția Ucrainei, după încetarea conflictului.

Sorin NĂCUȚĂ,
Deputat de Iași

Alte articole