22.3 C
Paşcani
vineri, mai 3, 2024

Curtea de Justiţie a UE ordonă tuturor statelor membre să recunoască părinţii de acelaşi sex şi copiii lor drept familie

Intr-o hotărâre de referinţă pentru comunitatea LGBQIA+ cu privire la un caz din Bulgaria, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că un copil şi părinţii săi de acelaşi sex trebuie fie recunoscuţi drept o familie.

Într-o hotărâre de referinţă pentru comunitatea LGBQIA+ cu privire la un caz din Bulgaria, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că un copil şi părinţii săi de acelaşi sex trebuie fie recunoscuţi drept o familie. Copilului ar trebui să i se elibereze un paşaport bulgar, iar familia să aibă liberă circulaţie în toate statele membre ale Uniunii Europene, potrivit Emerging Europe. Într-o hotărâre din 14 decembrie, CJUE a spus că dacă un stat membru UE recunoaşte o relaţie parentală între un copil şi părinţii săi, atunci toate statele membre ar trebui, pentru a acorda copilului dreptul la libertatea de mişcare.

Kalina Ivanova, născută în Bulgaria şi Jane Jones, născută în Gibraltar sunt mamele Sarei, care s-a născut în Spania în 2019. Conform legislaţiei spaniole actuale, copilul nu poate dobândi cetăţenie spaniolă deoarece nici Ivanova şi nici Jane nu au cetăţenie spaniolă. Copilul nu a putut primi nici cetăţenie britanică deoarece Jane s-a născut în Gibraltar de origine britanică şi în temeiul legii privind naţionalitatea britanică, nu poate transfera cetăţenia fiicei ei.

Continuarea pe Mediafax

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70